Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Uygulama Esasları Revizyonu

KOSGEB'le geçtiğimiz sene gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda oda ve borsalarımızın KOBİ'lerin katılımı ile düzenledikleri KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi başvuruları Birliğimize yapılmakta, ardından KOSGEB tarafından onaylanmaktadır.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde KOSGEB tarafından İşletme Geliştirme Destek Programı Uygulama Esasları'nın Yurt Dışı İş Gezisi Desteği başlığında 02.01.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak yapılan iyileştirmeler şunlardır:

- Destek Limitlerinde Artış: Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avustralya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için destek 5.000 TL'den 10.000 TL'ye, Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için 3,000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarılmıştır.

- Kolay Başvuru: Başvuru esnasında talep edilen, iş yükünü artıran ve bürokrasi oluşturan belgeler azaltılarak başvurular kolaylaştırılmıştır.

- Fuar Kapsamının Genişletilmesi: Destek kapsamına Milli Katılım Organizasyonu Düzenlenecek Fuarların yanı sıra Prestijli Fuarlar Listesi de dâhil edilmiştir.

Yayın Tarihi: 13 Ocak 2020 Pazartesi, 16:52